- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Великани се упознали са књижевним делом селектора Пешића

© Фото : ФИБАСветислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Светислав Кари Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, промовисао је своју књигу „Моја игра - Мој пут“, а славног тренера подржали су многи играчи и колеге.
Светислав Кари Пешић своје богато тренерско искуство преточио је у књигу која носи назив „Моја игра - Мој пут“.
Књига селектора Србије промовисана је уз присуство великих кошаркашких имена: Дејана Бодироге, Владе Дивца, Жељка Обрадовића, Дејана Радоњића, Дино Рађе, Божидара Маљковића, Дејана Томашевића, Ненада Крстића, Милана Гуровића, Предрага Даниловића и других.
Пешић је открио да је дужи временско размишљао о томе да искуство преточи у речи које могу да буду од помоћи и његовим колегама.
„Увек сам као тренер размишљао да мој посао није само да тренирам екипу, да побеђујем, увек сам мислио да ми тренери имамо обавезу да знање поделимо са колегама. Та идеја се створила одавно у мени, да сво то искуство, успехе, разочарења преточим у једну књигу“, истакао је Пешић.
О легендарном тренеру речи хвале на промоцији имао је и Дејан Бодирога који се подсетио сарадње са Пешиће,
„Барса је била домаћин завршног турнира, а иако је познато да екипама треба око годину дана да се уходају пред нама је био императив освајања трофеја. Срећом, успели смо у томе. Тимским радом и посвећеношћу стигли смо до три трофеја“, нагласио је Бодирога.
Путем видео поруку на промоцији се огласио и Марк Гасол, шпански кошаркашки ас који је говорио о томе колико је Пешић био драгоцен за његову богату каријеру.
Један од гостију, али и велика подршка био је Марко Пешић, Каријев син који је открио да му је дуго времена требало да оца наговори на овај корак.
„Највећи успех који је направио је успех у Немачкој, са репрезентацијом, Албом и Бајерном. Тај успех је заснован на неуспеху. Освајао је све велике турнире, било са Немачком или Југославијом, али му је у Немачкој било потребно време. Драго ми је да ме је послушао и издао књигу, јер је потребно да из свог искуства напише шта је потребно да се успе у тренерској професији“, истакао је млађи Пешић.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Чачанин одушевио Америку – објаснио је и како /видео/
Најбољи кошаркаш на свету Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
СПОРТ
Вече које ће Јокић хтети да заувек заборави, други Србин ће памтити до краја живота!
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2022
СПОРТ
Србин ће водити НБА екипу – бар привремено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала