- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Претпостављам да ће Влада да раскине све уговоре са „Рио Тинтом“

© AFP 2023 / PHILIPPE LOPEZРио Тинто
Рио Тинто - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да претпоставља да ће Влада Србије да донесе одлуку да раскине уговоре са компанијом "Рио Тинто".
"Ја сам разговарао о литијуму са председницом Владе неколико пута. Мој став је рационалан, нећу да улазим у политичке расправе. Закон о рударству је 2006. прављен за Рио Тинто, они по њему имају права и потраживања према држави Србије. Морамо да доносимо рационалне одлуке. Расположење у Влади је такво да би да раскину све, да кажу "нема" - упркос законима. Рекао сам да немамо право да то радимо зато што ми морамо да обезбедимо тај новац и на крају ће нас неки одговорни људи питати зашто смо подилазили народу. Политика није у подилажењу народу, мора да буде озбиљна и одговорна", рекао је Вучић за РТС.
Он је додао да бисмо у случају раскида морали да идемо пред британске и америчке арбираже.
"Ја мислим да би требало да се донесе мораторијум до краја године да не губимо огромну шансу и новац. Претпостављам да ће Влада да донесе одлуку да раскине уговоре са Рио Тинтом. Влада ће уништити будућност Лознице, Крупња, преживеће још 20-30 година и смањиваће нам се број становника", нагласио је он.
Рио Тинто - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Вучић: Претпостављам да ће Влада да раскине све уговоре са „Рио Тинтом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала