Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Свако ко мисли да може неког да угрози имаће посла с државом

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је данас у Прибоју Србима и Бошњацима, како је рекао, свакоме ко помисли да може нечију кућу да угрози и живот, нечију цркву или џамију, да ће имати посла са државом која ће по том питању реаговати немилосрдно
Вучић је поводом недавних инцидената на националној и верској основи у Прибоју, на састанку са представницима локалне самоуправе, политицких партија, привредницима и представницима обе верске заједнице, подсетио да Срби и Бошњаци вековима живе заједно у Прибоју.
Такође, замолио је грађане да не изазивају државу у том смислу, пошто је њен посао да обезбеди сигурност свим људима.
Када је реч о људима који су узвикивали у тим инцидентима да ће Сјеница бити нова Сребреница и слично, председник је рекао:
"Не само да ће бити кажњени, него ће (полицајци) добити и премештај из Прибоја. Води се, не само дисциплински поступак већ и тужилац ради свој посао. Такође, води се и поступак против деце и младих који су певали - пуцај у џамије".
Вучић је рекао да је одмах добио одговор од Срба да им је узвраћено на гори начин.
"Сви људи који мисле да треба да прете после клањем деце и не знам чиме све, са тим мора треба да се прекине. Сви ти који би да кољу нечију децу - завршиће иза решетака, као и сви они који би да пуцају и убијају некога. Према џамијама морамо да се односимо једнако као и према нашим црквама и манастирима. Да поштујемо муслимане и као што се ми крстимо пред иконама и олтаром да поштујемо то где они клањају", нагласио је Вучић.
Ово је њихова земља једнако као и наша и заштитићемо свакога, поручио је Вучић.
Каже да је дошао у Прибој у тренутку када односи између Срба и Бошњака нигде нису на нивоу на коме би представници државе волели да буду, као и да, нажалост, уме да осети колико је то дубоко и колико ту има проблема.
"Иако бих волео да кажем да историју и прошлост оставимо у срцима, а да рукама својим градимо будућност, знам да то није увек лако. Ово је један од мојих покушаја да укажемо на одговорност свих нас и да док је могуће смирујем ситуацију, јер је лудих и неодговорних глава увек више", навео је Вучић.
Додаје да је увек лакше такве неодговорне идеје промовисати неко пристајно понашање.
Напомиње да је свестан да се његове речи неће допасти ни једној ни другој страни, пошто ће му Срби рећи да је превише попустљив и да се улизује муслиманима и Бошњацима, док ће му они са друге стране рећи да су то само бајке и измишљене приче.
Вучић каже да ће они екстремнији рећи како ћемо да предамо Прибој Бошњацима, док ће се са друге стране и даље понављати лажи како је он наводно неког убијао снајпером у Сарајеву, како су то ноторне лажи.
"Али, као председник немам алтернативу овоме", додао је председник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала