- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бомбардовање дроном: Рат нарко-картела из ваздуха /видео/

CC0 / пиксабеј / Дрон
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Мексички нарко-картели почели су да воде међусобни рат и из ваздуха. Снимци објављени у мексичким медијима приказују како један нарко картел бомбардује камп другог картела из дрона.
Снимак, који је начињен из самог дрона којим је извршен напад, приказује како летелица избацује експлозив на шаторе на тлу, који потом експлодира, а људи у кампу почињу да беже. Потом се на снимку види како дрон највероватније бива оборен.
Како је објавило мексичко издање шпанског листа „Ел Паис“, дрон који је извео напад припада Халиско картелу нове генерације, док је нападнут камп ривалског картела у мексичкој држави Мичоакан.
Други мексички медији тврде да је нападнут камп локалних мештана који су се успротивили томе да Халиско картел нове генерације почне да оперише на њиховој територији.
Према наводима мексичких медија, једна особа је повређена у ваздушном нападу, који није био први те врсте у том региону.
Америчке агенције за борбу против дроге наводе да је Халиско картел нове генерације „једна од најнасилнијих и највећих организација за трговину дрогом у Мексику, која је преплавила америчко тржиште фентанилом и метамфетамином“. Америчке власти навеле су да је уништавање тог картела један од највиших приоритета и понудиле су награду од 10 милиона долара за информације које би довеле до хапшења вође картела Немезија Ел Менча Осегуере Сервантеса.
Мексичка држава Мичоакан поприште је бруталног рата у који је укључено неколико нарко картела. Посебно се истиче Халиско картел нове генерације, који у тим борбама користи милитаризоване јединице, импровизована оклопна возила, тешке митраљезе, бомбе... Многи од мештана из тог подручја отишло су у избеглиштво, па је тако готово половина становништва општине Чиникуила напустило своје домове и пребегло у суседну државу Колиму или у Сједињене Америчке Државе, преноси РТ.
Ухапшен најтраженији колумбијски нарко бос - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СВЕТ
Балканска мафија међу главним савезницима злогласног колумбијског клана
Полицијски аутомобил у Мексику - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2021
Крвави избори у Мексику: На бирачко место упао са одсеченом главом
Полицајац у Акапулку, Мексико - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Банда убила 13 полицајаца из заседе: Крвави напад у Мексику /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала