- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос из којег ће профитирати Рус – шта се дешава ако Ђоковића избаце?

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић био је део жреба Аустралијан опена, али је и даље могуће да он буде удаљен из Аустралије одлуком имиграционог министра Алекса Хока. Уколико се то деси пре објављивања распореда мечева, први носилац турнира постаће тренутно пети играч планете, Рус Андреј Рубљов, а уколико се деси после, ситуација ће бити још „луђа“.
Колику пометњу је министар Хок унео у Аустралијан опен говори и то што жреб на кратко одложен због потенцијалне одлуке да покуша или не покуша да поново депортује Новака Ђоковића.
Док се одлука чека, жреб је обављен, а српски тенисер је као први носилац сазнао име противника на путу до одбране титуле.
Ипак, шанса постоји да најбољи играч планете не наступи на Аустралијан опену, иако тај турнир почиње за само четири дана, а ако се то деси доћи ће до хаоса у жребу.
Наиме, десиће се нешто што практично никада није виђено, па ће према Гренд слем правилима уместо Новака први носилац постати тренутно пети носилац – Рубљов.
То ће се десити само уколико Новак и званично буде избачен из Аустралије пре објаве распореда првог кола Ози опена, која се очекује у наредним данима. Вреди истаћи и да би Андреј у овој ситуацији избегао другог носиоца Данила Медведева у четвртфиналу.
Са друге стране, ако Новак буде дисквалификован након објаве распореда, онда ће га заменити неки од „срећних губитника“ и он ће имати највећу прилику у каријери, пошто ће преузети Новаков жреб и глумити првог носиоца на турниру.
Што се остатка жреба тиче, уколико Рубљов постане први носилац, на његово, пето место ће доћи 17. носилац Гаел Монфис, а на његовој позицији наћи ће се први играч на листи који није носилац, највероватније Александар Бублик.
У међувремену, Новак напорно и свакодневно тренира на „Род Лејвер арени“ у Мелбурну.
Стефанос Циципас после пораза у финалу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Циципас о Ђоковићу: Од осталих прави будале
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Шпанија се огласила о Ђоковићу: Та вест је лажна!
Новак Ђоковић прославља победу против Каспера Руда у Торину - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Ђоковић има „кеца у рукаву“ – шифру „4013“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала