- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како Авганистанци виде Запад: 60 одсто жена се удаје за животиње

© MOHD RASFANАвганистанци у Мазар и Шарифу
Авганистанци у Мазар и Шарифу - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Исламски теолог и предавач на једном од универзитета у Авганистану Фазлул Хак Самади изјавио је за авганистанску телевизију „НоорТВ“ да се на Западу око 60 одсто жена старијих од 40 година удаје за животиње.
На Твитеру се тренутно активно расправља о његовој изјави о браку са животињама. Један од корисника мреже у свом посту је навео да је Самади представник Талибана (организација под санкцијама УН због терористичких активности), иако није директно повезан са њима.
На питање водитеља о томе која права ислам нуди женама, Самади је одговорио: „Која права западне (земље) нуде нашим женама? На која права се поносе? Да ли су поносни на истополне бракове или бракове заражених ХИВ-ом? Колико људи у минути добије ХИВ у западним земљама? Чиме се поносе? 60 одсто жена старијих од 40 година у западним земљама удаје се за животиње. То је невероватно. На Западу је жена средство за мушкарца. А у исламу је жена сестра, мајка. Друштво не може да процвета без жена. А ислам им даје ова права. На Западу желе да погазе права наших жена. Права жена не треба мешати са правима мушкараца“, закључио је он.
Ово није први пут да су Самадијеве изјаве произвеле бурне реакције на дружтвеним мрежама. У септембру 2021. су корисници друштвених мрежа реаговали на једну другу Самадијеву изјаву. Он је за телевизију „Толо њуз“ објаснио како муслиманка треба да изгледа, као и да жена не треба да разговара са непознатим мушкарцима „удварачким гласом“. Тада је Самади на друштвеним мрежама сврстан међу представнике талибана.
При томе су сами талибани за Спутњик Авганистан изјавили да Самади није њихов представник и да „на телевизији износи своје лично мишљење“. Портпарол талибана Билал Карими напоменуо је да покрет не води политику забране козметике, ношења светле одеће и ципела са штиклама које, према Самадијевим речима, „могу да праве звукове који узбуђују мушкарце“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала