- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовићева одлука – велико поверење у рукама 21-годишњака /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићУрош Трифуновић
Урош Трифуновић - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
Пратите нас
Млади кошаркаш Урош Трифуновић изјавио је да му је част што је лидер екипе као што је Партизан, након капитенског дебија против Трента у Еврокупу и великог поштовања које му је оказао искусни Жељко Обрадовић.
Партизан је у деветом колу Еврокупа савладао Тренто резултатом 97:65, а капитенска трака је по први пут у сениорској каријери поверена 21-годишњем Трифуновићу.
Пре њега ове сезоне су ту част од тренера Жељка Обрадовића добили Раде Загорац и Немања Дангубић.
„Много ми је драго што смо победили на домаћем терену. Желим да захвалим тренеру што ми је дао капитенску траку, велика је част бити капитен Партизана са 21 годином. Много леп осећај, бити капитен једног од највећих клубова у Европи, екипе у којој је тренер Жељко Обрадовић... Све је то мотив да радим више и напредујем из дана у дан“, рекао је Трифуновић новинарима после меча.
Трифуновић је тријумфу допринео са десет поена и пет скокова за 19 минута игре, што му је једна од бољих овосезонскиих партија.
„Драго ми је што сам одиграо добро и што је екипа победила. Надам се да ћемо да наставимо овако. Пред крај треће и почетком четврте четвртине тренер нам је рекао да унесемо енергију, играли смо као да није 20 разлике. Мислим да је то прави пут да напредујемо и играмо све боље и боље“, закључио је Трифуновић.
Црно-бели у десетом колу Еврокупа дочекују Хамбург 18. јануара, а три дана пре тога гостују Студентском центру у 16. колу АБА лиге.
Вече које ће Јокић хтети да заувек заборави, други Србин ће памтити до краја живота!
Великани се упознали са књижевним делом селектора Пешића
Богдановић солидан, али – дебакл Атланте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала