- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Министар Хок потврдио апсурдан разлог за поновно укидање визе Новаку Ђоковићу

© REUTERS / TENNIS AUSTRALIA/SCOTT BARBOURНајбољи тенисер света Новак Ђоковић се смеје током тренинга на Род Лејвер арени
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се смеје током тренинга на Род Лејвер арени - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Алекс Хокс, министар за имиграције у Аустралији, потврдио је да је Новаку Ђоковићу укинута виза јер, како каже, то што српски тенисер није вакцинисан и што се у прошлости није придржавао ковид протокола (ишао позитиван да дâ интервју за Л'Екип), а како има велики утицај у друштву, може да подстакне остатак Аустралијанаца да исто учини.
Алекс Хокс потврдио је апсурдан разлог о ком смо писали раније у току дана, а то је да Новак Ђоковић представља „претњу“ по здравство у Аустралији.
„Имајући у виду статус господина Ђоковића и то да је узор у спортској и широј заједници, његово стално присуство у Аустралији може подстаћи слично занемаривање предострожности након пријема позитивног теста на вирус корона у Аустралији“, рекао је Хок.
Министар је овде алудирао на то што је Ђоковић 18. децембра, знајући да је позитиван, ишао да дâ интервју за Л'Екип.
„Конкретно, његово понашање може подстаћи или утицати на друге да опонашају његово претходно понашање и не поштују одговарајуће здравствене мере након позитивног теста на вирус корона, што само по себи може довести до преношења болести и озбиљног ризика по њихово здравље и друге“, навео је Хок, а преносе аустралијски медији.
„Поред тога, сматрам да стално присуство Ђоковића у Аустралији може довести до пораста расположења против вакцинације, и потенцијално довести до пораста грађанских немира, а такви скупови и протести могу бити додатан извор ширење вируса корона“, додао је.
Овај разлог још је апсурднији када се зна да је у Аустралији вакцинисано чак 92 одсто грађана, а првом дозом великих 94 одсто.
Плус, добро је познато да Новак Ђоковић није антиваксер, да је на Адрија туру, АТП турниру у Београду, 2021. организована масовна вакцинација тенисера, као и да је у овој пандемији помогао многе државе света, између осталог, Србију, Италију, Шпанију...
Ђоковићу је укинута виза, али случај није готов јер су његови адвокати уложили жалбу и процес је сада пребачен на Федерални суд.
Ситуацију из Мелбурна можете да пратите уживо, из минута у минут, на нашем порталу.
„Типичан, лукав потез“ – жестоке реакције на одлуку Аустралије: „Министар ћутао да би омео Новака!“
Судија је пребацио случај Федералном суду – познато ко је човек који одлучује о Ђоковићевој судбини
Ђоковић ће у притвор, предмет је пребачен, а изјаву ће дати на „тајној локацији“ /видео/
„Срби су као храст, можеш их исећи, али не и савити“ – Гујон послао снажну поруку Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала