- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати су хтели да га присвоје, али он је Србин и засенио је Јокића

© AP Photo / Jacob KupfermanЏон Кончар
Џон Кончар - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Кошаркаши Денвера предвођени Николом Јокићем разбили су Портланд резултатом 140:108, а Србин је постигао 20 поена, имао је осам скокова и седам аситенција. Ипак, аса Денвера и прошлосезонског МВП-ја, засенио је Џон Кончар, момак који вуче српске корене и који је блистао у тријумфу Мемфиса.
Српска јавност, или бар добар део, вероватно није упозната са ликом и делом Џона Кончара којем је деда са очеве стране Србин, у себи има још мађарске и чешке крви.
Управо је Кончар био централна фигура сусрета у којем је Мемфис успео да надигра Минесоту.
Американац, српских корена, очекивано је прилику добио са клупе, али је онда уследила права „експлозија“. Показао је да поседује невероватне вешине, с обзиром на то да је погађао, скакако и асистирао.
У тријумфу резултатом 116:108 резервиста Џон Кончар се истакао са 15 поена и невероватних 17 скокова, имао је још три асистенције.
Оно што је његово „најјаче оружје“ су тројке. Против Вукова је шутирао 3/4, а на последњих 20 утакмица у најјачој кошаркашкој лиги на свету има високих 65 одсто.
Јасно је да су на друштвеним мрежама моментално почели да круже коментари да би Србија требало да искористи прилику да га приволи под своју заставу, као што су својевремено покушали Хрвати, али нису успели јер је Џон рекао да има српске крви.
Што се тиче Николе Јокића иза њега је још једна МВП партија. Српски центар је на паркету провео нешто мање од пола сата и то је било довољно да још једном покаже сву магију коју поседује.
Само је Вил Бартон постигао пола коша више од њега – 21, али искључиво због тога што је тренер Денвера решио да одмара своју прву звезду.
С обзиром на то да је предност Нагетса против Портланда била огромна, Сомборац је пре времена изашао са терена и није се врише враћао. Јокић је претходно закуцавао, асистирао, погађао, скакао, све оно на шта је одавно навикао пувлику широм Америке, али и крај малих екрана.
Од српских кошаркаша који су заиграли у НБА лиги у ноћи између четвртка и петка, Немања Бјелица ће под хитно морати да заборави све оно што се дешавало у утакмици Милвокија и Голден Стејта. Његови Вориорси опражени су 118:99, а Бели је промашио апсолутно све.
Седам пута је репрезентативац Србије покушао да се упише у стрелце, али је исто толико пута био непрецизан, те је јасно да је иза њега кошмарно вече.
Српски кошаркаш Никола Јокић на утакмици против Далас Меверикса - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Три милиона за две недеље – Јокић у врху гласања за Ол-стар
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СПОРТ
Богдановић солидан, али – дебакл Атланте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала