Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Нова провокација и претња српском народу“: Графит ОВК на путоказу за српско село Пасјане /фото/

© AFP 2023Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице
Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
У истом дану када је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одбио позив земаља Квинте и Европске уније да омогући одржавање референдума, на путоказу који води у чисто српско село Пасјане освануо је исписан графит који слави терористичку организацију ОВК (УЧК).
Овим поводом из Канцеларије за Косово и Метохију саопштено је да је извесно да сваки потез Куртија који је усмерен ка Србима на простору Косова и Метохије има далекосежне последице и представља очигледну безбедносну претњу и дестабилизацију прилика на терену.
У том смислу, оцењује се у саопштењу, и данашњи графит терористичке ОВК код највећег српског села у Косовском Поморављу не може да се посматра као изолован инцидент, већ као нова претња српском народу коме се свакодневно на Косову и Метохији газе основна људска права и који је изложен континуираном узнемиравању и шиканирању од институција у Приштини.
„Да постоји промил добре воље за грађење мирног суживота и стабилности на КиМ од институција у Приштини, овакви и слични инциденти били би адекватно санкционисани. Уместо тога, они се неодговорним понашањем албанских политичара додатно подстичу“, поручено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СРБИЈА
Приштина одбила одржавање референдума, заказана хитна седница парламента
Приштина, заставе тзв. Косова и САД - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
СРБИЈА
Америка није случајно послала недоречено писмо у Приштину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала