- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нови детаљи о заплени кокаина: Како је сумњиви товар стигао до магацина

© AP Photo / Arnulfo FrancoКокаин
Кокаин - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Директорка Управе прихода Милена Петричевић казала је поводом случаја заплијене 400 килограма кокаина у Логистичком центру “Волија”, да је брод са ризичне дестинације Еквадор упловио у Луку Бар 2. јануара са 109 контејнерских садржаја, од којих је 70 било по спецификацијама.
Приликом контроле службеници царине су самоиницијативо одлучили да четири контејнера додатно буду контролисана скенером, који је показао да је садржај сумњив.
Након тога обавијештена је Управа полиције која је даље донијела одлуку о тактичком поступку истраге. Истиче да је, што се тиче компаније Воли, купопродаја обављена седам дана прије него је брод стигао у Луку и од сталног добављача.
"Тај контејнер је 12. јануара, након транзитног друмског допремања стигао до Подгорице и имао два царинска прегледа, а у складу са одлуком коју је водило тужилаштво, одлучено да се пропусте са царинског терминала према магацину примаоца, компанији Воли трејд", нагласила је Петричевић.
Како је додала, каснијом анализом идентификовано је да се ради о кокаину.
Петричевић истиче да од како је она на функцији у Управи прихода и царина, а то је два мјесеца, обим увоза компаније "Воли трејд" је исти као и уназад неколико година, а ако има повећања то треба да радује, а не да буде индиција за сумњу.
"Ако и има простора за сумњу то није предмет рада Управе прихода и царина", наглашава Петричевић.

Ухапшен шпедитер

Запослени у шпедитерској компанији “Шпедиција ТБМ” из Бара Ђоко Дробњак ухапшен је због сумњи у повезаност са шверцом више стотина килограма кокаина, који је откривен у среду у Логистичком дистрибутивном центру компаније Воли Траде, која је у већинском власништву бизнисмена Драгана Бокана.
Телефон власника “Шпедиције ТБМ” Бојана Бајагића је искључен.
Кокаин се налазио у пакетима са бананама из Еквадора. Сумњиви бијели прах, према незваничним подацима, пронашли су радници те компаније, након чега је обавијештена Управа полиције али и други надлежни државни органи.
Да је дрога откривена прва је објавила политичка партија Права Црна Гора.
За сада нема нових података да ли је још неко ухапшен осим Дробњака. Сјутра око 12 сати Специјално државно тужилаштво, на челу са главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем, најавило је прес конференцију.
Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић је на свом Фејсбук профилу коментарисао хапшење запосленог у фирми за шпедицију.
„Зашто је ухапшен шпедитер, а није ухапшен власник терета и увозник? Шпедитер обавља свој посао по инструкцијама увозника и власника робе! Зашто СДТ није ухапсио шпедитера који је царинио терет Крстовићима, кад је запљењено 1.600 кг кокаина? Спрдња са државом!!! Срамота!!! Корупција и криминал су појели државу. Ово више не личи ни на шта!!!”, написао је Медојевић.
Полиција Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
РЕГИОН
Прво хапшење у Црној Гори због 400 килограма кокаина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала