- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин путује у Пекинг на отварање Олимпијских игара

© AFP 2023 / JADE GAOВладимир Путин и Си Ђинпинг
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин присуствоваће отварању Олимпијских игара у Пекингу 4. фебруара, а тада ће се састати са председником Кине Си Ђинпингом, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
„Припремамо званични руско-кинески самит. Председник Путин ће, на позив председника Си Ђинпинга, посетити Пекинг 4. фебруара – на дан отварања Олимпијских игара. Истог дана ће се одржати преговори на највишем нивоу“, прецизирао је Лавров.
Како је додао, лидери Русије и Кине ће током разговора обухватити читав спектар односа.
„У припреми су решења која су детаљно осмишљена, изводљива и која заиста помажу да повећамо нашу сарадњу“, истакао је министар.
О свим тим питањима руско-кинеске сарадње разговараће се током припрема за посету Путина Пекингу и током саме посете, констатовао је Лавров.
„Иначе, договорио сам се са мојим колегом, пријатељем, министром спољних послова Кине Ванг Јиом да одржимо састанак уочи самита лидера и да детаљно размотримо читаву међународну агенду“, саопштио је Лавров.
Подсетимо, САД, Канада, Аустралија и Велика Британија у децембру су најавиле дипломатски бојкот предстојећих Олимпијских игара у Пекингу, а своју одлуку су образложиле „систематским кршењем људских права у Кини“.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Путинова снажна порука Америци: Схватите – нећете успети да обуздате развој Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала