- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нико да се не оглашава“ – премијер Аустралије забранио колегама јавне наступе

© AFP 2023 / STRINGERПремијер Аустралије Скот Морисон
Премијер Аустралије Скот Морисон - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Скот Морисон, премијер Аустралије, наредио је колегама у влади да се не оглашавају поводом одлуке министра за имиграције Алекса Хока да укине визу Новаку Ђоковићу.
Како пише угледни портал „Ејџ“, Берт ван Манен, који је парламентарни организатор, пренео је поруку посланицима у коалицији да се никако јавно не оглашавају поводом одлуке да се најбољем тенисеру света други пут укине виза.
„После одлуке министра за имиграцију у вези са господином Ђоковићем, премијер је вас је замолио да се уздржите од било каквих јавних коментара“, рекао је Ван Манен, а преноси „Ејџ“.
„Премијер је затражио да се не дају јавни коментари о данашњој одлуци – само ће министар за имиграцију и премијер коментарисати по потреби“, додаје се на аустралијском порталу.
Из овога се изводи закључак да вероватно нису сви у влади Аустралије сагласни са одлуком да се Ђоковићу по други пут укине виза, чим је посланицима речено да у наредном периоду заћуте.
Ђоковић је у петак сазнао да му се поново укида виза, а мало после тога заступници обе стране поново су били пред Федералним окружним судом, а поступак је исто водио Ентони Кели.
Кели није могао да пронађе решење, те је одлучено да се случај пребаци на Федерални суд. Поступак ће овога пута бити у рукама судије Дејвија О'Калахана, а када ће Новак поново бити саслушан прочитајте ОВДЕ.
„Типичан, лукав потез“ – жестоке реакције на одлуку Аустралије: „Министар ћутао да би омео Новака!“
Судија је пребацио случај Федералном суду – познато ко је човек који одлучује о Ђоковићевој судбини
Ђоковић ће у притвор, предмет је пребачен, а изјаву ће дати на „тајној локацији“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала