- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Документ је апсолутно валидан“: Члан Кризног штаба о тесту Новака Ђоковића

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство, рекао је да је Новак Ђоковић имао валидан документ о позитивном тесту на вирус корона, и одбацио је спекулације да се ради о некој врсти преваре, на шта је алудирао новинар Си-ен-ена.
„Уз могућност да будем кривично гоњен од стране Новака Ђоковића, јер по законима Републике Србије, медицинска документација је његово лично власништво. Везано за ово ваше што се појавило у медијима, након објављивања медицинске документације на друштвеним мрезама или где већ, ми смо анализирали документ и он је асолутно валидан и та прича је апсолутно јасна – Ђоковић је имао валидан документ коју издаје званична институција Србије да је позитиван на корона вирус. Документ је апсолутно исправан и тачан и издат је од стране надлежне институције Србије“, нагласио је Гојковић на конференцији за медије након седнице Кризног штаба.
Гојковић је затим упитан да открије када је Ђоковићу послат документ о позитивном тесту, пошто је српски тенисер рекао да га није видео на време и да је због тога 17. децембра, дан након што се тестирао, ишао у Тениски савез Србије да уручи награде.
„То ћете да питате Новака Ђоковића, а не мене. Када је отворио мејл, ја не знам. Само могу да кажем да је документ који има – валидан. И могу да кажем да је документ прослеђен тог дана у касним вечерњим сатима. Шта је он радио после тога, то више не могу да коментаришем. То је питање за њега и рад државних органа.“
Упитан да ли је Ђоковић требало да буде кажњен за признање да је прекршио карантин 18. децембра, Гојковић је указао да у овом тренутку не постоји казна којом би могао бити кажњен по важећим законима, везан за прекршај који је направио, ако га је направио.
„Да је ухваћен у прекршају мера самоизолације, која му је наложена од стране надлежних органа, могао је бити само враћен у изолацију. Казна за прекршену самоизолацију могла је да буде само у ванредном стању и то смо у ванредном стању и имали. У ванредном стању таква особа би била лишена слободе. Слична је ситуација свуда у свету. Без ванредног стања немате механизме да лишите некога слободе“, рекао је он.
На крају Гојковић је закључио „да би он лично био срећан да се Новак Ђоковић вакцинисао, али и да исто тако брани његову слободну вољу, иако није сагласан са њом.“
„Нико да се не оглашава“ – премијер Аустралије забранио колегама јавне наступе
„Типичан, лукав потез“ – жестоке реакције на одлуку Аустралије: „Министар ћутао да би омео Новака!“
Судија је пребацио случај Федералном суду – познато ко је човек који одлучује о Ђоковићевој судбини
Ђоковић ће у притвор, предмет је пребачен, а изјаву ће дати на „тајној локацији“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала