- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Журке у седишту премијера док су грађанима била забрањена окупљања: Борис Џонсон на мети критика

© AP Photo / Frank AugsteinНови британски премијер Борис Џонсон испред Улице Даунинг бр. 10 у Лондону
Нови британски премијер Борис Џонсон испред Улице Даунинг бр. 10 у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Службеници у Даунинг стриту, седишту премијера Бориса Џонсона, одржали су две прославе поводом испраћаја двојице службеника уз конзумирање алкохола и гласну музику. То се догодило вече уочи сахране принца Филипа у априлу прошле године и то док на снази била забрана окупљања због пандемије вируса корона, објавили су британски медији.
Очевици су рекли за Дејли Телеграф да је на ове две забаве у различитим деловима Даунинг стрита учествовало око 30 људи који су се потом окупили заједно у башти.
Премијер Борис Џонсон није био те вечери у Даунинг стриту, додаје се.
У априлу прошле године Енглеска је била у другој фази постепеног попуштања мера и било је дозвољено да се окупи шест особа или две породице на отвореном.
Ти наводи представљају додатни притисак на премијера Бориса Џонсона који се суочава са позивима да поднесе оставку пошто је недавно признао да је и сам учествовао на једној журци у Даунинг стриту у мају 2020. првог периода закључавања због корона вируса у Лондону, пише Гардијан.
Заменица лидера лабуриста Ејнџел Рејнер написала је на Твитеру да „нема речи за културу и понашање“ у Даунинг стриту 10.
Лидер Либералних демократа Ед Дејви подсећа да је краљица седела сама у жалу за губитком супруга, у капели поштујући мере социјалне дистанце.
„Не зато што је краљица већ зато што је само још једна особа која је сама у жалости као и многи други. Док је она жалила, Даунинг стрит 10 се забављао. Џонсон мора да оде“, написао је он на Твитеру, преноси Танјуг.
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2021
СВЕТ
Хаос у Даунинг стриту: Британију потресају скандали, а Бориса Џонсона напуштају кључни сарадници
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала