- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Етихад“ процењује повратак линије Београд–Абу Даби

© AP Photo / Kamran JebreiliЕтихад
Етихад - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
Пратите нас
„Етихад ервејз“ саопштио је да процењује могућност обнављања летова између Абу Дабија и Београда, који су прекинути због пандемије. У изјави за „Екс-Ју Авијејшен њуз“, из националног авио-превозника Емирата су поручили да Србија тренутно није део њихове оперативне мреже, али да она остаје важно тржиште за „Етихад“.
„Континуирано разматрамо даљи развој мреже, и као део овог процеса редовно ћемо процењивати потенцијал да се поново успостави веза између Абу Дабија и Београда“, навели су у авио-компанији, преноси портал.
Од повлачења Етихада“ са руте, „Визер Абу Даби“ је започео летове између два града својим авионом „Ербас А321“ и тренутно одржава три недељна поласка.
„Етихад ервејз“ је 2019. године на својим дневним летовима превезао 114.256 путника између Абу Дабија и Београда.
„Етихад“ је наставио летове за Београд после глобалних карантина у пролец́е 2020. године, обнављајући услуге у јуну те године. Летови су одржавани до октобра, када су поново прекинути.
„Ер Србија“, „Етихадов“ партнер, наговестила је прошле године да емиратска авио-компанија није заувек прекинула летове за Београду и да ће се вратити када то околности дозволе.
Аеродром у Сингапуру - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2021
Како је београдски „Никола Тесла“ прошао на лествици најбољих аеродрома на свету?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала