- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков дежурни критичар бесан на своју земљу: „Он није оружје за масовно уништење“

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
Пратите нас
О боравку Новака Ђоковића у Мелбурну и његовом учешћу на Аустралијан опену одлучиваће у суботу од 23:30 тројица судија, а за то време Ник Кирјос и даље оштро осуђује третман своје земље према најбољем тенисеру света.
Правни тим Новака Ђоковића успео да је избори да о случају светског броја један на Федералном суду одлучују тројица судија.
То је прва мала победа која и даље даје наду да ће Ђоковић играти на првом Гренд слему у сезони, чему се нада и Ник Кирјос, аустралијски тенисер.
Од Кирјоса који је дежурни критичар Србина, најмање се очекивало да пружи подршку Новаку, али је он пријатно изненадио и од старта драме је најватренији навијач српског аса.
„Тај Алекс Хок каже да је Новак Ђоковић претња нашим границама, ја кажем да није, третирамо га као да је оружје за масовно уништење. Дошао је да игра тенис, разумем то да га нападају зато што није вакцинисан, али има документацију која му дозвољава да игра“, оштар је био Кирјос.
Аустралијанац је додао да би неправда према Ђоковићу била велики губитак за спорт.
„Сада су сав бес усмерили на њега како би га избацили из земље. Ништа није урадио, само хоће да игра тенис. Важно је да игра овде и важно је за спорт“, истакао је Кирјос.
Иако је раније био Новаков критичар сада је навијач који првом на свету жели 21. Гренд слем титулу и спреман је да носи мајицу са поруком на српском језику
Желим да освоји Аустралијан опен и да потом шетам са мајицом на којој пише 'идемо' и са маском Новак Ђоковић. Било би сјајно“, поручио је Кирјос.
Аустралијан опен почиње 17. јануара, Новак би у првом колу требало да игра против Миомира Кецмановића, али његово учешће биће потврђено тек након суђења у суботу од 23:30.
Суђење које би требало да почне око 23.30 по нашем времену можете пратити и уживо на Спутњику.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Откривена порука коју је Ђоковић послао свом „мрзитељу“
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Надал човеку који је опседнут Новаком рекао: „Велики је, али биће сјајан турнир и без њега“
Новак Ђоковић на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Агонија се наставља – Новак ипак враћен у озлоглашени имиграциони хотел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала