- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус и Немац могу да профитирају због неправде коју је доживео Ђоковић

© AP Photo / Mark J. TerrillДанил Медведев током меча против Филипа Крајиновића у Индијан Велсу
Данил Медведев током меча против Филипа Крајиновића у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Сва она неправда која се догодила Новаку Ђоковићу у далекој Аустралији могла би да олакша посао Данилу Медведеву и Александеру Звереву да свргну Србина са трона.
Новак је већ невероватних 355 седмица на челу АТП ранг листе, али у случају да Рус или Немац тријумфују на Аустралијан опен, доћи ће до смене.
Новак Ђоковић неће бити у прилици да брани титулу освојену претходне године у Мелбурну и изгубиће 2.000 бодова, а пошто је разлика између њега и другопласираног Руса Медведева 2.080 бодова, јасно је да ће други тенисер света имати идеалну прилику да прекине Србинову доминацију.
Новак Ђоковић на путу ка просторијама својих адвоката у Мелбурну пред суђење на Федералном суду 15. јануара - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Познато време депортације Новака Ђоковића
Ипак, то неће бити лак посао за мотивисаног Медведева који на првом календарском Гренд слем турниру брани 1.200 бодова. Како је прошле сезоне играо у финалу против Новака Ђоковића у којем је поражен, Рус би сада морао да оде корак даље и да подигне пехар. То му гарантује додатних 800 бодова и тако би дефинитивно постао први рекет света.
Пут му је отворен, пре свега, јер нема првог носиоца Новака Ђоковића који је у недељу ујутру према одлуци Федералног суда Аустралија добио потврду у поништеној визи, те му је наложена депортација из земље. Такође, Новаку прети и три године забрана уласка у Аустралију.
Али није 25-годишњи Московљанин једини који ми могао да профитира из свега оног лошег кроз шта пролази српски ас.
Немац Александар Зверев који се тренутно налази на трећој позицији АТП ранг листе, има 3.045 бодова мање у односу на првопласираног Новака, али након што се Ђоковићу одузме 2.000, та разлика биће смањена на 1.045 бодова.
Зверев је на претходном Аустралијан опену стигао само до четвртфинала и брани 760 бодова, па би у случају освајања титуле зарадио још 1.240 бодова што би га лансирало на прво место.
Обраћање Срђана Ђоковића испред Скупштине - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Срђан Ђоковић поделио снажну поруку: 50 метака Новаку у прса
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Ђоковић се огласио: Разочаран сам
Премијер Аустралије Скот Морисон - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Премијер Скот о депортацији Новака: „Да уживамо у тенису“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала