- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Крај епохе лидерства Пентагона: Русија окончала америчку војну хегемонију

© Sputnik / Максим БлиновПротивавионски ракетни систем С-400 "Тријумф" на полигону Ашулук
Противавионски ракетни систем С-400 Тријумф на полигону Ашулук - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Руски војно-индустријски комплекс надмашује Сједињене Америчке Државе по продаји војне авијације, стављајући тачку на епоху лидерства Пентагона на тржишту оружја, пише британски лист „Rai Al Youm“.
Главни разлози због којих су САД остале иза Русије, али и Кине и Ирана у тој области, представља неспособност америчких ловаца пете генерације да очувају лидерство због техничке несавршености, као и продор Москве у стварању ПВО система С-400 и С-500 који могу да пресрећу и уништавају већину типова противничких војних авиона, ако не и све, сматра аутор чланка.
„Најновија војна истраживања показују да ће Америци бити потребно најмање 20 година да изграде нову генерацију ловаца класе 'Ф', а да не говоримо о стотинама милијарди долара, док ће Русији потребно свега неколико година за модернизацију свог ракетног арсенала и десетине милијарди долара“, наводи се у материјалу.
Аутор скреће посебну пажњу на развој руског арсенала хиперсоничних ракета. С тим у вези, он каже да је на њима будућност војно-индустријског комплекса.
По његовим речима, руске и кинеске напредне суперсоничне ракете, посебно најновији модели чија је брзина 10 пута већа од брзине звука, револуционарне су у контроли ваздушног простора и окончале су америчку хегемонију у војној сфери.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
РУСИЈА
Пентагон: Морамо да се уозбиљимо – нема губљења времена уз ривале попут Русије и Кине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала