- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жустре реакције: Кирјос се „удара по глави“, а Новаков саборац указао на суштину

© AP Photo / Alastair GrantАустралијски тенисер Ник Кирјос
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Васек Поспишил, партнер Новака Ђоковића у оснивању Асоцијације професионалних тенисера (ПТПА), написао је на званичном Твитеру налогу да најбољи тенисер света не би отишао у Аустралију да му није одобрено медицинско изузеће. А, огласили су се и Ник Кирјос, Рајли Опелка, Ализ Корне...
Депортација Новака Ђоковића подигла је на ноге многе актере у свету „белог спорта“, а међу њима су и бивши и садашњи тенисери.
Новак никада не би отишао у Аустралију да му влада није дала изузеће да уђе у земљу (што је добио; отуда првобитна пресуда судије Келија). Прескочио би Аустралијан опен и био код куће са својом породицом и нико не би причао о овом циркусу“, написао је Поспишил.
„Овде је била у игри политичка агенда са предстојећим изборима који не могу бити очигледнији. Ово није његова кривица. Није насилно улазио у земљу и није ’направио своја правила’. Био је спреман да остане код куће“, додао је.
Овде је и речена суштина свега јер на крају разлог депортације Новака Ђоковића није то што је имао добра документа у медицинском изузећу, што је потврдио и судија Ентони Кели, већ то што је „представљао опасност по аустралијску заједницу“.
Главни аргумент против Новака је био тај што се влада Аустралије плашила да ће останак српског тенисера у њиховој држави довести до антиваксерских протеста, што је апсурдност.
Ђоковић је одлуком трочланог Судског већа Федералног суда у Канбери, добио је налог за депортацију из Аустралије чиме је спречен његов наступ на Аустралијан опену, Гренд слем турниру који је освајао девет пута.
То је епилог саге која је трајала дуже од десет дана и која се неповољно завршила по српског аса.
Поред Поспишила огласили су се и други људи из света тениса.
Аустралијанац Ник Кирјос једним емотиконом довољно је рекао. Он је на друштвене мреже поделио само „човека који се у неверици удара руком у главу“.
Гласна је била и француска тенисерка Ализ Корне која је написала да је Ђоковић увек ту да се заузме за колеге, а да је овога пута управо изостала подршка колега њему.
Некадашња прва дубл тенисерка света Рене Стабс написала је да не може да верује да је донесена одлука да се Новак депортује.
Американац Рајли Опелка на констатацију да је Новак требало да се вакцинише, и да „то није толико тешко“, само написао своје искуство из тинејџерских дана
„Оно што Новаку такође није било тако тешко је да остане на терену за тренинг још један сат времена 2008. на мастерсу у Синсинатију да потпише сваку (великим словима) дечију лопту. Ја сам један од њих. И он је урадио много сјајних ствари за овај спорт, знате“, написао је Опелка.
Прочитајте још:
Ђоковић се огласио: Разочаран сам
Држава је победила без доказа – Ђоковић добио налог за депортацију!
Новаков тим потврдио: Нема нове жалбе, следи депортација
Американац је водио специјалну кампању, а сада ликује због Новаковог протеривања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала