- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков о хакерским нападима на Украјину: Кијев нас криви и због лошег времена

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаВирус-изнуђивач напада информационе системе
Вирус-изнуђивач напада информационе системе  - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков негирао је оптужбе на рачун Русије у вези са недавним сајбер-нападима на сајтове украјинских државних органа, рекавши да Кијев криви Москву чак и због „лошег времена“.
„Ми немамо са тим никакве везе. Русија нема никакве везе са овим сајбер-нападима“, рекао је Песков у интервјуу за америчку телевизију „Си-Ен-Ен“.
Песков је нагласио да је Москва упозната са наводима да иза сајбер напада наводно стоји Русија, али то је „још једна неоснована оптужба“ против Русије.
„Скоро да смо се навикли да Украјинци криве Русију за све, чак и за лоше време у својој земљи“, додао је портпарол руског председника.
У петак је портпарол Министарства спољних послова Украјине Олег Николенко саопштио да сајтови Министарства спољних послова и низа других државних органа привремено не раде због хакерског напада. На почетној страници сајта Министарства образовања и науке објављено је да су наводно сви лични подаци Украјинаца постављени на општу мрежу. Државна служба за специјалне комуникације и заштиту информација Украјине саопштила је да није дошло до цурења личних података због хакерског напада. Како наводи агенција, државни сајтови у земљи били су подвргнути најснажнијем нападу у последње четири године.
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СВЕТ
Кијев има нову теорију: Иза сајбер напада су хакери повезани с белоруским специјалним службама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала