- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Предложена евакуација у приобалним подручјима Јапана због цунамија /видео/

CC0 / Unsplash/Ben Selway / Морски таласи, цунами
Морски таласи, цунами - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Стотине хиљада јапанских држављана саветовано је данас да се евакуишу јер су таласи од преко једног метра погодили приобална подручја те земље, јавила је државна телевизија НХК, након што је ерупција подводног вулкана у Пацифику, код острва Тонга, изазвала претњу од цунамија.
Око 230.000 људи је саветовано да се евакуише у осам префектура због ризика од цунамија, известио је НХК, а данашње упозорење је укључивало подручја која су се 2011. године нашла на удару смртоносног цунамија, преноси Ројтерс.
На југу Јапана, у префектури Кочи на острву Шикоку пријављено је превртање 10 чамаца, саопштио је НХК, а авио-компанија "Џепен ерлајнз" је отказала 27 летова широм земље.
Током ноћи је дошло до кашњења у железничким и поштанским службама у неким областима, известио је „Кјодо њуз“, а било је и евакуисаних који су ноћ провели напољу, по хладном времену.
Црвено упозорење на цунами, друго на јапанској скали, које је најпре издато за префектуру Ивате на северу Јапана укинуто је касније током јутра по локалном времену, а мање озбиљно жуто упозорење на цунами издато за источну обалу Јапана, укинуто је у 14.00 часова по локалном времену, известио је НХК, пренео је Танјуг.
Цунами - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СВЕТ
Цунами погодио обалу Јапана /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала