Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ракић: Како се Приштина буде понашала према нама, тако ће и Србија према њима

© Фото : Youtube/Nenad RadosavljevicГрадоначелник Косовске Митровице Горан Ракић
Градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић  - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
Пратите нас
Председник Српске листе Горан Ракић поручио је данас у Косовској Митровици властима у Приштини да Срби на КиМ захтевају да им се омогући право гласа, као што је то одувек, у односу на ово данас, била пракса и да ће српски избори 3. априла бити одржани на КиМ.
„Срби са Косова не желе да их неко третира као грађане другог реда, већ да сви имају једнака права. Поручујемо да ће српски избори 3. априла бити одржани у свим срединама на КиМ“, рекао је Ракић на скупу, а преносе медији.
Ракић истакао говорећи о изборима 3. априла да Српски народ само жели да оствари демократско право гласа, и навео да уколико му то не буде омогућено да ће Србија увести реципрочне мере, као што то ради Приштина.
„Како се Приштина буде понашала према нама, тако ће и Србија према њима“, рекао је Ракић, наводећи да ће, уколико Међународна заједница не помогне у организацији избора, увести мере реципроцитетаи.
„Обавио сам разговоре са градоначелницима са севера, данас ћу и са осталима“, поручио је Ракић и прочитао закључке прочитао закључке, како каже српског народа.
„Срби чврсто стоје уз своју државу“, прочитао је први закључак Ракић, додајући да Срби са Косова захтевају једнака права за све и неће дозволити Приштини да их третира као грађане другог реда.
Срби са Косова опредељени су за мир и живот у слободи али су забринути због одлуке Приштине о забрани референдума и заплени материјала, преноси Танјуг.
„Упозоравамо Приштину и међународну заједницу да ће одлука о забрани референдума произвести несагледиве последице које ће на Северу Косова и Метохије довести до увођења реципроцитета према Приштини у свим областима које Приштина негира Србима“, нагласио је шеф Српске листе.
Перформанс у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СРБИЈА
Грађани у српским срединама на КиМ наишли на затворена биралишта, перформанс у Митровици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала