- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лајовић „осветио“ Ђоковића, крај за Ђереа /фото/

© AP Photo / Christopher KatsarovСрпски тенисер Душан Лајовић
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Двојица српских тенисера који су први заиграли на Аустралијан опену имали су половичан учинак. Ласло Ђере је елиминисан од Дениса Шаповалова – 7:6, 6:4, 3:6, 7:6, док је Душан Лајовић успео да победи Мартона Фучовича – 6:3, 4:6, 6:1, 6:7. 6:1, а тријумф је прославио са заставом Србије и ликом Новака Ђоковића уз натпис да је највећи свих времена.
Огромна битка виђена је у маратонском дуелу Душана Лајовића и Мађара Фучовича у исцрпљујућем мечу који је трајао готово три и по сата.
На самом старту Аустралијан опена Дуци је успео да „освети“ Новака, јер је Мађар један од првих који се огласио и рекао да Ђоковићу не би требало да буде дозвољено учешће на АО. Лајовић се такође осветио и за сву неправду коју му је нанела Аустралија, наложивши његову депортацију после два укидања визе.
Решио је први сет у своју корист, у другом је Мађар изједначио, да би у трећем дошло до фантастичне игре спрског тенисера, иначе 39. играча на АТП ранг листи, који је ривалу дозволио само један једини гем.
Већ у четвртом виђена је велика борба, те је победника морао да одлучује тајбрејк у којем је више концентрације, али и среће имао Мартон Фучовић, те је славио 8:6.
А, онда одлучујући пет сет и потпуно доминација Душана Лјовића, који је за свега 25 минута стигао до тријумфа и поново је Фучовичу дозволио да освоји један гем.
У наредном колу Лајовић, који је после после тријумфа на терену прошетао са заставом Србије на којем се налазио лик Новака Ђоковића, уз коментар: „Свиђало вам се или не, Новак Ђоковић је највећи свих времена“
У наредном колу Лајовић ће за ривала имати Карлоса Алкараза који је као 31. фаворит лако изашао на крај са Чилеанцем Табилом резултатом 6:2, 6:2, 6:3.
Новак Ђоковић у авиону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Ђоковић стиже у Београд у подне
Новак Ђоковић на путу ка просторијама својих адвоката у Мелбурну пред суђење на Федералном суду 15. јануара - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Министарка потврдила: Ђоковићу забрањен улаз у Аустралију на три године
Порука подршке Новаку Ђоковићу са куле Београд - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
„Ноле, ти си понос Србије“ – са Куле Београд послата порука подршке Ђоковићу /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала