- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора: Уручена награда Октоих

© Фото : Влада Црне ГореДодела престижне награде, Црна Гора
Додела престижне награде, Црна Гора - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Црногорска министарка просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, уручила је награду Октоих добитницама тог државног признања, професорицама Биљани Мићковић и Мирјани Перовић.
Мићковић је професорица географије у Основној школи „Браћа Лабудовић“ у Никшићу, а Перовић професорица црногорског-српског, босанског и хрватског језика и књижевности у подгоричкој гимназији „Слободан Шкеровић“.
Како је саопштено из Министарства просвјете, науке, културе и спорта (МПНКС), Братић је, на свечаности поводом уручења награда, истакла да је ово важан дан за све.
“На који се подсјећамо велике и славне прошлости традиционалне Црне Горе и наших предака којих се трудимо да будемо достојни, јер су у суровим условима беспоштедне борбе за опстанак имали слуха за важност писане ријечи, која ту и такву, црнојевићку и петровићевску Црну Гору ставља на мапу најразвијенијих земаља Европе и свијета”, навела је Братић.
Она је додала да традиционална додјела највећег признања из области васпитања и образовања, успостављена 1970. године, представља подсјетник на изузетан допринос који просвјетни радници дају цјелокупном друштву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала