- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Храброст се не мери речима – Душан је одржао лекцију свима који су гласно ћутали

© Фото : Скриншот - ТвитерСрпски тенисер Душан Лајовић са заставом Србије на којој је лик Новака Ђоковића
Српски тенисер Душан Лајовић са заставом Србије на којој је лик Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Подршка коју је Новак Ђоковић, за време десетодневне менталне тортуре аустралијских власти, добијао од стране колега није била велика. Ипак, било је „хероја“ који су дигли глас и стали уз Ђоковића, али ниједна порука није била толико снажна као она коју је послао Душан Лајовић у првом колу Аустралијан опена.
Свиђало се то вама или не, највећи је свих времена“, писало је на застави Србије, на којој је био лик Новака Ђоковића.
А, заставу је држао нико други него 39. тенисер света Душан Лајовић који је после победе над мађарским тенисером Мартаном Фучовичем послао поруку свом сународнику и тиме показао храброст.
Храброст јер је протеклих дана унутар комплекса Аустралијан опена било готово забрањено причати о случају најбољег тенисера света и аустралијских власти.
Следеће питање“, био је одговор Стефаноса Циципаса на питање да прокоментарише ствари које су се дешавале Ђоковићу.
Да ли би мој коментар нешто променио?“, питала је Наоми Осака једна од најбољих тенисерки света када су је замолили да каже свој став у вези Новака.
Вероватно не би ништа променило то што би јапанска тенисерка рекла, нити Циципас, влада Аустралије била је одлучна да депортује Ђоковића и то је на крају урадила, али овде се не ради о томе.
Овде се ради о наизглед малим стварима, о једној или две реченице, или о реченицама које је Новак Ђоковић кроз своју каријеру знао да каже, а да није морао.
Морам да подржим Циципаса јер сматрам да не ради ништа лоше. Био је мета многих напада, није заслужио такав третман. Правило (о одласку у тоалет) није довољно јасно. Можемо да дискутујемо о томе пошто то сви виде на различите начине. Ово је била главна тема претходних недеља. Нападају га превише по медијима, а он то не заслужује. Има моју подршку“, рекао је Новак пре неколико месеци на УС опену.
Нико од Ђоковића није тражио да прокоментарише Грков случај, али је он осетио да је у том тренутку важно рећи неколико реченица јер је Стефанос данима развлачен по медијима.
У Новаковом случају је било незамисливо горе, само он зна кроз шта је прошао у последњих десет дана, а опет није било много тих реченица подршке од стране колега.
Ник Кирјос, Тенис Сандгрен и Џон Изнер били су једни од ретких који су на друштвеним мрежама писали здраворазумски истичући да то шта ради Аустралија са Ђоковићем нема везе са спортом или јавним здрављем ове државе.
Међу њима био је и Душан Лајовић који је десетог јануара на свом званичном Твитер налогу поделио фотографију на којој су били натписи из медија у вези Новакових донација у борби против вируса корона.
„Данас је дан за победу“, написао је Лајовић.
И, Ђоковић јесте тада победио пошто је Федерални окружни суд поништио одлуку да му се одузме виза, али неколико дана после уследио је нови циркус у режији министра за имиграције Алекса Хока.
Новак је поново био у притвору, поново је проживљавао менталну тортуру аустралијских власти јер није знао да ли ће играти или не, а поново је и већина ћутала.
„Нису на друштвеним мрежама, не знам зашто“, рекао је Лајовић констатујући да су многи унутар свлачионице подржали Новака, али не и јавно.
Лајовић је на крају извео и, до сада, најхрабрији потез тиме што је развио српску заставу са ликом Новака Ђоковића, капа доле.
То неће променити тренутну сутуацију, али постоји изрека: „Никада не потцјењујте значај малих ствари које се раде из великог срца љубави.
Млади Србин већ испуњава обећање дато Ђоковићу, Милојевић елиминисан
Српски тенисер о причама из свлачионице у Мелбурну: „Нису сви играчи уз Новака“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала