- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва о 18 америчких сценарија „инвазије“: Као да су обавештајне службе расписале конкурс...

© Sputnik / Алексей КуденкоЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Број сценарија дејстава које су САД развиле у случају наводно могуће „инвазије“ Русије на Украјину даје повода за спекулације да су америчке специјалне службе, обавештајне и спољнополитичке агенције расписале конкурс за њихово стварање, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Коментаришући изјаву заменице државног секретара САД Викторије Нуланд о 18 сценарија које је Вашингтон развио за овај случај, министар је подсетио да је портпарол Кремља Дмитриј Песков већ изнео став Москве по овом питању.
„Могу само додатно да претпостављам. Сједињене Америчке Државе наводно имају 17 специјалних и обавештајних служби. Можда 17 плус Стејт департмент једнако 18 сценарија. Можда су објавили конкурс“, рекао је Лавров.
Нуландова је раније у интервјуу за „Фајненшел тајмс“ изјавила да су Сједињене Америчке Државе развиле 18 различитих сценарија дејстава у случају ескалације око Украјине.
Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Руско Министарство спољних послова раније је напоменуло да су изјаве Запада о „руској агресији“ и могућности да се Кијеву помогне да се од ње одбрани и смешне и опасне.
Амбасада Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
РУСИЈА
Москва: Вашингтон умишља рокове када Русија намерава да „нападне“ Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала