- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Након три дана и без објашњења: Фејсбук коначно одблокирао налог руске делегације у Бечу

© Sputnik / Рамиль СитдиковАпликација Фејсбука на мобилном телефону
Апликација Фејсбука на мобилном телефону - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Шеф руске делегације на преговорима у Бечу и питањима војне безбедности и контроле наоружања Константин Гаврилов изјавио је да је делегацији поново омогућен приступ њеној званичној Фејсбук страници, који је претходно био блокиран.
„Наш налог је управо одблокиран“, саопштио је Гаврилов за телевизију „РТ“, додајући да је званична страница руске делегације била блокирана три дана.
Према његовим речима, деблокади је помогла подршка руског Министарства спољних послова, које се обратило Фејсбуку тражећи да објасни разлоге блокаде, као и Служба за надзор у области комуникација, медија и информационих технологија Русије (Роскомнадзор), која је контактирала власника Фејсбука, америчку компанију „Мета“.
Шеф руске делегације је изразио искрену захвалност свима који су помогли. Како каже, руска страна није добила никакво објашњење од њих.
Он је такође напоменуо да делегација није објављивала никакав забрањени садржај на својој Фејсбук страници.
Раније је Гаврилов апеловао на генералну секретарку ОЕБС-а Хелгу Шмит да подржи Русију због блокирања Фејсбук странице делегације.
Администрација друштвене мреже претходно је блокирала приступ званичној страници делегације коју је активирало Министарство спољних послова Русије, наводно због објављивања забрањеног садржаја. Након тога је Роскомнадзор захтевао да америчка компанија „Мета“, која је власник Фејсбука, уклони ограничења са налога.
Лого друштвене мреже Фејсбук - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
РУСИЈА
Руска делегација у Бечу тражи подршку ОЕБС-а због блокирања Фејсбук налога
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала