- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почело је Балашевићем и Карлеушом, завршило се – „тучом“: „Јокића ударају у сваком нападу!“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, наставља да одушевљава кошаркашки свет, али је овога пута имао и посебну припрему за утакмицу, избором српских музичких нумера за загревање. Јокић је поново одиграо меч на свом нивоу, међутим његов саиграч Арон Гордон морао је да апострофира третман који Јокић има код судија.
Новинарка Кети Винг је покушала да одгонетне листу песама уз које се Јокић загревао за утакмицу против Јуте у којој је уписао 25 поена уз 15 скокова и 14 асистенција.
Листа је баш онаква каква је и Јокићева игра – све је почело нумером „Рингишпил“ његовог омиљеног музичара Ђорђа Балашевића, која савршено иде уз потез који је момак из Сомбора пантетирао – то је шут са десне ноге назван „сомборским рингишпилом“.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2021
Јокић објаснио Американки како је настао „сомборски рингишпил“ /видео/
Уследила је једна из другачијег жанра – радило се о песми Оље Карлеуше, „Зицер“, што је јасна алузија на то да је готово свака позиција из које Јокић шутира управо то – зицер, без обзира на којој удаљености се налази обруч.
Али, пораз од Јуте резултатом 125:102 је значио да нема времена за песму – микрофон је у руке преузео Јокићев саиграч Арон Гордон који је био више него бесан због третмана који Јокић има код судија.
„Лудило! Чињеница да Јокић не добија више слободних бацања је лудило! Имао је стопроцентан учинак, шутнуо је свега три и погодио сва три. Али то није у реду! Он је жртва фаулова у сваком нападу, а очигледно је да судије неће свирати фаул у свако нападу“, навео је Гордон.
Разочарани Јокићев саиграч је наставио у даху.
„Ривали му држе руке, скачу на њега, туку... Он једноставно не добија суђење као сви други и то није у реду. Он је званични најкориснији играч лиге, добија само три слободна бацања по утакмици, а опет игра најбоље од свих“.
Гордон истиче да је неопходно да се ствари промене под хитно.
„Он мора да добија више прекршаја јер људи праве прекршаје на њему. Не ради се о томе да неко моли за фаул, то се једноставно дешава и само тражимо да добија третман као и свако други. Ово сада није у реду!“, истакао је Гордон.
Јокић се играо са Гобером, али је Денвер преслаб за Јуту /видео/
Никола из Америке открио шта је од свега најтужније у случају Новака Ђоковића
Америка и даље није прихватила Србина – „Јокић најпотцењенији МВП у историји“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала