- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црквена општина Подгорица: Пливање за Богојављенски крст неће бити организовано

© Фото : Picasa Митрополија црногорско-приморскаПливање за Богојављански крст
Пливање за Богојављански крст - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Црквена општина Подгорица је саопштила да се сјутра неће организовати традиционално пливање за Богојављенски крст на Саставцима Рибнице и Мораче.
“Обавјештавамо вјерни народ и све људе добре воље да ће, због тешке епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона и неколико хиљада обољелих у Црној Гори, ове године као и претходне 2021. године, изостати традиционално масовно пливање за Богојављенским крстом на саставцима ријека Мораче и Рибнице.Не прекидајући традицију, свештеници ће освештати ријеке и пренијети благослов Богојављења на град Подгорицу и Црну Гору.
На овај начин Црква, као духовна мајка народа жели да саосјећа са онима који су изгубили своје најмилије, као и са онима који су животно угрожени, а који се боре са опаким вирусом и другим тешким болестима које погађају здравље народа у Црној Гори.”, пише у саопштењу.
Као одговорни православни хришћани не желимо да се правимо као да се ништа око нас не дешава, да људи не болују и не боре се за живот и да је стање редовно, истичу из Црквене подгоричке општине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала