- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чачанин је хтео да спречи тучу Американаца, али је поново реаговао „Маор“ /видео/

© AP Photo / Brandon DillДарко Рајаковић
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Дарко Рајаковић, српски кошаркашки тренер, бележи сјајне резултате као привремени шеф стручног штаба НБА екипе Мемфис Гризлис, а у дуелу са Чикаго Булсима умало је ушао у улогу „миротворца“.
Мемфис је забележио нову победу (119:106) и остао је хит сезоне у НБА лиги, а Рајаковић наставља да користи шансу која му се указала пошто је први тренер Тејлор Џенкинс ван екипе због вируса корона.
У финишу дуела, без преке потребе, кошаркаш Чикага Тони Бредли „фудбалским потезом“ фаулирао је Џаа Морента, најбољег играча Мемфиса.
Морент је желео да се отргне из загрљаја, Бредли није то дозвољавао и умало је дошло до туче.
Рајаковић је право са клупе улетео у гужву не би ли раздвојио „зараћене“ стране, али је неко уместо њега урадио посао.
То је био Стивен Адамс, један од најснажнијих кошаркаша у лиги, Новозеланђанин који држи до наслеђа древних Маора, прастановника тог острва.
Адамс је готово изнео са терена Бредлија, као што је то радио и раније током каријере, у моментима када су страсти бивале на нивоу већем од неопходног.
„Кренули смо добро од самог почетка, обавили смо одличан посао у одбрани, што нам је пружило пуно прилика у транзицији. Мислим да смо могли да постигнемо и више кошева јер смо јефтино продали неколико лопти и промашили оно што обично погађамо, али свеукупно гледано, играли смо добру кошарку на високом енергетском нивоу“, рекао је Рајаковић после меча.
Чачанин је посебно апострофирао улогу Адамса, истакавши да екипи много значи његово искуство и физичка снага.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала