Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Катастрофални подаци, оборићемо неславни рекорд“: Ана Брнабић о броју новозаражених короном

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се очекује да ће данас бити забележен рекордан број заражених од ковида 19.
"На жалост, подаци до јутрос у осам сати су били такви, катастрофални, да очекујемо да ћемо данас оборити неславни рекорд", рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.
На питање зашто нису уведене нове епидемијске мере, Брнабићева је одговорила да Србија има добре епидемиолошке мере - ношење маски у затвореном, одржавање социјалне дистанце и ковид пропуснице после 20 сати, а да је потребно само да их се људи придржавају.
"Сем тога, имамо све вакцине и све лекове. Имамо свега, чак и помажемо земљама у региону, чак и неким земљама у ЕУ, Азији и Африци. Потребно је само да се људи придржавају већ прописаних епидемиолошких мера", поручила је Брнабићева.
Она је напоменула да ће данас бити одржана седница Министарства просвете и Кризног штаба, на којој ће вероватно бити донета одлука да се настава настави по планираном темпу и то да се одржава непосредна настава за децу у основним школама, док ће настава за средњошколце вероватно бити онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала