- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић одговорио Дритану: Срећно ти било! /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Премијер Здравко Кривокапић рекао је да је мањинска влада, предложена од дела парламентарних субјеката, превара.
Он је казао да маске морају да падну до краја. Он је навео да ће то бити урађено до 1. марта и Црна Гора ће видети ко је ко и какав је.
Решење је да се, како је указао, прошири рад владе и повећа број министарства. Заложио се за ванредне изборе у мају, заједно са подгоричким, као најпоштеније решење.
"Црна Гора се налази у неприлици због искључиво политичких лидера који не желе да сносе одговорност а не дозвољавају да стручни појединци преузму одговорност", казао је Кривокапић.
На питање новинара како је он реаговао када му је потпредседник Владе Дритан Абазовић пренео намеру о формирању мањинске владе, Кривокапић је рекао:
„Моја реакција је била: Срећно ти било само да је на корист Црне Горе!“
Он је нагласио да су га звали бројни чланови СНП-а, тврдећи да су макар двојица посланика ове странке против овакве, како је рекао, преваре.
Премијер је рекао да се ваљда не нада нико да са кадровима ДПС-а у Влади може да дође до неких искорака.
Кривокапић тврди да ни не размишља о формирању партије, те да је ова влада у центар интересовања ставила грађане,
"Не могу да схватим да неко каже како ће да проба са мањинском владом а ако не прође, она ја остајем до 2024.годне. Не схватам то, казао је премијер.
Како је подвукао, он не жели да буде део проблема, већ решења. Навео је да му нико од министара у Влади није отказао сарадњу.
"Мислим да је сада нормално решење оно које даје резултат. Ово се до 1.марта не може решити. Треба прерасподелити буџет, планиран на 12 министарстава. Зар је проблем професор који се залаже за реформе, или председник оптуживан за корупцију", навео је Кривокапић.
Нагласио је да не разуме аргументацију која је јуче понуђена везано за формирање мањинске владе, истичући да грађани не би ништа добили у смислу уштеде и бољег живота.
Он је рекао да грађани не треба да брину, и да свако решење које је за њих, треба да буде подржано.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала