- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Криза се наставља: Америка шаље нову партију оружја Украјини

© AP Photo / Alexander KotsАмерика, САД, војска
Америка, САД, војска - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
САД ће у наредним недељама испоручити Украјини нову партију „помоћи“ за јачање њеног одбрамбеног потенцијала, саопштио је Стејт департмент.
„Као што знате, прошле године смо испоручили Украјини више безбедносних система, него било када од 2014. године. Уверавам вас, те испоруке се настављају и у наредним недељама их је планирано још више. Ако Русија изврши инвазију на Украјину, ми ћемо Украјинце обезбедити са додатним одбрамбеним материјалом“, саопштили су у Стејт департменту, уочи посете државног секретара Ентонија Блинкена Кијеву и Берлину 18-20 јануара.
Како су саопштили у америчком спољнополитичком ресору, састанак Блинкена и руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова биће одржан 21. јануара у Женеви.
Раније је портпарол Пентагона Џон Кирби изјавио да ће украјински војници добити пошиљку малокалибарског оружја и муниције – последњи део војне помоћи у вредности од 60 милиона долара коју је потписао амерички председник Џозеф Бајден. САД испоручују Украјини широки спектар наоружања и технике, укључујући патролне бродове и противтенковске ракетне системе „Џавелин“.
Украјински војници са преносивим лансерима Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
РУСИЈА
Кремљ: Испоруке оружја Украјини изузетно опасне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала