- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Вашингтон спрема финансијске санкције против „проруских сепаратиста у Украјини“

© REUTERS / Jim BourgБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе планирају да уведу финансијске санкције против „проруских сепаратиста у Украјини“, пише лист „Вол стрит џурнал“, позивајући се на америчке званичнике.

Како се наводи, америчка администрација верује да ће захављујући тој одлуци успети да изврши дипломатски притисак на Русију. Очекује се да ће се на удару рестриктивних мера наћи четири физичка лица.

Санкције ће званично бити уведене 20. јануара, пише лист.
ако је најављено, амерички државни секретар Ентони Блинкен посетиће 19. јануара Кијев где ће се састати са председником Украјине Владимиром Зеленским, затим следи посета Берлину 20. фебруара и састанак са министарком спољних послова Немачке Аналеном Бербок, док је за 20. јануар резервисан сусрет са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом у Женеви, где ће наставити дипломатску сарадњу о безбедносним питањима.
У последње време Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.
Због тога је руски председник Владимир Путин затражио писане, правно обавезујуће, гаранције Запада да се неће даље ширити према руским границама и да у том делу Европе неће распоређивати наоружање.
Руски званичници из дана у дан изјављују да се руска војска налази на сопственој територији и, према томе, нико нема право да поставља захтеве у вези са њеним кретањем.
Руски миротворци у Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
РУСИЈА
Бела кућа: Русија у сваком тренутку може да нападне Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала