- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос заказао двобој са Медведевом и шокирао: „Замолићу Новака да играмо дубл“

© AP Photo / Alastair GrantНик Кирјос, аустралијски тенисер
Ник Кирјос, аустралијски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Ник Киријос је без већих проблема на старту Аустралијан опена савладао Лиама Бродија – 6:4, 6:3, 6:3, чиме је заказао двобој са руским тенисером Данилом Медведевом. Контроверзни Аустралијанац је искористио прилику да још једном подржи Новака Ђоковића, а најавио је чак и да ће га питати да заиграју заједно у дублу.
Ник Кирјос је до почетка турнира у Мелбурну, бар у Србији, важио за дежурног критичара Новака Ђоковића, али је због свега оно што се дешавало светском броју један у Аустралији, решио да му пружи подршку.
„Очигледно је да смо Новак и ја имали неке разлике у прошлости. Али, мислим да ли је у питању Новак или неко други, исто бих све урадио. Нисам то урадио јер је он Србин. Да се радило о неком другом играчу у том сценарију, заузео бих се за оно што мислим да је исправно. Мислим да је то случај код Новака, и знате, била је то права прича. Али, сада смо у некој врсти романсе, мислим да ћу да га замолим да играмо дубл“, поручио је Ник и вероватно шокирао публику у Мелбурну.
Претходно је Ник отворено причао о томе да Ђоковић није заслужио такав третман и стао је на страну против своје државе, показавши да и те како поседује људске и моралне квалитете.
Када је у питању старт првог Гренд слем турнира у Мелбурну, Кирјос је за само сат и 55 минута трасирао себи пут до другог кола. Колико је био доминантан најбоље потврђује што Британцу није дозволио ниједну брејк лопту.
С друге стране, он је у раној фази сваког сета успевао да украде Бродију сервис и тако је рутински стигао до победе.
Медведев и Кирјос су до сада у два наврата одмеравали снаге, у Риму и Вашингтону, и оба пута је Аустралијанац излазио као победник.
Већ у другом колу темпераментног Аустралијанца чека паклено тежак задатак јер ће укрстити рекет са Медведевом, који је „почистио“ са терена Швајцарца Лаксонена.
Подсетимо, Медведев на Аустралијан опену има посебан мотив јер би у случају освајања трофеја скинуо са трона Новака Ђоковића и постао први тенисер света.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Аустралијанци се огласили – причају о наученој лекцији, али ни реч о Новаку
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Британац хтео да остави тенис, а сада је приредио чудо у Мелбурну /видео/
Матеј Сабанов и Душан Лајовић на АТП купу - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Срби који се у Мелбурну свете због Новака сазнали када ће поново на терен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала