- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руско-белоруски маневри на пет полигона, четири аеродрома – из Русије стиже 12 Су-35, Панцир и С-400

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни систем Панцир С1
Противваздушни систем Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Током фебруара на територији Белорусије биће извршена провера готовости снага Русије и Белорусије у две етапе. Прва траје до 9. фебруара, а од 10-20. фебруара бити одржани заједнички маневри под називом „Савезничка одлучност 2022“. Главни задатак - добијање агресије споља.
Заменик министра одбране Русије Александар Фомин рекао је да прва фаза траје до 9. фебруара и да је планирана реализација задатака образовања војних група у кратком временском периоду, организовање одбране важних државних и војних објеката, државне границе у ваздушном простору и то у оквиру јединственог регионалног ПВО система Белорусије и Русије.
Биће извршена провера готовости снага ПВО за задатке заштите важних објеката на територији Белорусије.
Због тога ће из Русије бити пребачено 12 ловаца Су-35, две дивизије С 400 и једна дивизија „Панцир С“.
У другој фази војници ће имати задатак да током одбрамбене операције одбију покушај агресије споља. Вежбе ће се одржавати на пет полигона и четири аеродрома у Белорусији.

„Током друге фазе од 10-20. фебруара биће одржава заједничка вежба ‘Савезничка одлучност 2022’. Циљ је реализација задатака спречавања и одбијања спољне агресије током одбрамбене операције, борбе против тероризма и заштите интереса Савезне државе“, рекао је Фомин на брифингу за стране војне аташее.

Према његовим речима, војници ће имати задатке који се тичу јачања одбране државне границе у циљу спречавања продора наоружаних група, допремања наоружања и муниције, као и потраге и ликвидације илегалних јединица и диверзионо-обавештајних група противника.
Фомин је истакао да број учесника маневара и количина наоружања не премашују параметре који су одређени Бечким документом из 2011. године.
Руско-белоруске војне вежбе Запад-2017  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Одговор Западу: Русија и Белорусија припремиле нову Војну доктрину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала