- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заштита права руских медија у Немачкој: Савез новинара Русије уручио писмо немачкој министарки

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савеза новинара Русије
Зграда Савеза новинара Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Савез новинара Русије уручио је писмо министарки спољних послова Немачке Аналени Бербок у којем скреће пажњу на опасност политизације питања рада руских новинара у Немачкој.
Како се прецизира, Савез новинара Русије је на заједничкој конференцији за новинаре шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и његове немачке колегинице пренео апел те организације немачкој влади у вези са положајем руских новинара у Немачкој.

„Желели бисмо да скренемо Вашу пажњу на опасност политизације питања забране рада нашим колегама на територији Немачке. Припремили смо званичан апел у име Савеза новинара Русије, који броји више од 80 хиљада чланова широм земље. Користимо могућност да Вам га предамо и надамо се да ћете га пажљиво размотрити, као и да неће превише оптеретити Вашу фасциклу са документима, са којом сте стигли у Москву“, изјавио је шеф међународног одељења Савеза Тимур Шафир, предајући документ немачкој министарки.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров разговарао је данас у Москви са немачком колегиницом Аналеном Бербок о ситуацији са обуставом емитовања телевизије „РТ ДЕ“ у Немачкој. Он је изјавио да Москва не жели да ствара препреке за рад немачких новинара у Русији, али да може бити приморана да то учини ако се ситуација са „РТ“ у Немачкој не регулише.
Раније је немачки регулатор за медије МАББ приморао европског сателитског оператора „Еутелсат 9Б“ да уклони са своје платформе нови телевизијски канал на немачком језику „РТ ДЕ“ који емитује програм из студија у Москви.
Главна уредница агенције „Русија севодња“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2021
РУСИЈА
„РТ“ највише проблема има у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала