- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Храбри Лајовић није могао против чуда из Шпаније

© REUTERS / SUSANA VERAСрпски тенисер Душан Лајовић
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Душан Лајовић поражен је у другом колу Аустралијан опена од Шпанца Карлоса Алкараза који има свега 18 година – 6:2, 6:1, 7:5.
Душан Лајовић одушевио је све оне који воле и поштују Новака Ђоковића након што је после победе у првом колу АО прошетао храбро и поносно тереном са заставом Србије на којој је био Новак Ђоковић уз натпис да је највећи икада.
Вероватно је поменута застава била спремна и овога пута, али је изостала победа, што је аутоматски значио и крај такмичења за српског тенисера.
Лајовић је у четвртом гему дозволио талентованом Алкаразу да му „украде“ сервис, а исто се догодило и у осмом гему, те је први сет окончан резултатом 6:2.
То као да је психолошки утицало на Душана јер је у другом сету поново дозволио млађем колеги да направи два брејка и да слави још убедљивије, овога пута – 6:1.
У трећем сету уследила је велика борба, а Србин који је 39. рекет света успео је да направи први брејк у мечу и да поведе са 4:2. Таман када се чинило да „има“ шпанског тинејџера у шаци и да ће то знати да искористи резултатски и да преполови заостатка у сетовима, догодило се потпуно супротно.
Уследио је пад у игри и Лајовић је допустио Алкаразу рибрејк већ у следећем гему. Играло се затим гем за гем, до 11. гема у којем је Шпанац био тај који је поново успео да отме сервис Србину и на крају да слави резултатом 7:5, чиме је поправио већ солидан учинак на Гренд слемовима где има скор од десет победа и четири пораза.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Миша држи обећање дато Новаку – пао је и Американац за највећи успех у каријери!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Ђоковић не мора да брине: „Настављамо партнерство“
Новак Ђоковић на конференцији за медије пред Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Ђоковић, засад, има „само једну шансу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала