- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миша држи обећање дато Новаку – пао је и Американац за највећи успех у каријери!

© AP Photo / Tertius PickardМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Миомир Кецмановић, 22-годишњи српски тенисер, наставио је да испуњава обећање дато Новаку Ђоковићу и остварио је другу победу на Аустралијан опену, пласиравши се у треће коло што је његов најбољи резултат у каријери.
Кецмановић, 77. на АТП листи је бриљантном игром у три сета савладао америчког тенисера Томија Пола, тренутно 41. играча на свету са 7:6, 7:5, 7:6.
Кецмановић је одиграо тежак, исцрпљујућ меч, али је у сваком моменту успевао да ривала остави даље од себе, што је посебно било значајно у другом сету.
Млади српски тенисер је успео да сачува чак четири брејк лопте u 11. гему, да затим освојио наредни на сервис ривала чиме је повео са 2:0.
Драматичан је био и први, решен тек у тај-брејку где је Кецмановић спасао чак три сет лопте и затим искористио своју прву прилику за 9:7.
Трећи је био далеко мирнији, популарни Миша је могао да га учини себи лакшим у шестом гему када је пропустио брејк шансу, али је исто учинио и Пол у 11, који је затим лако дошао до шестог гема и одвео је сет у тај-брејк.
Повео је Пол са 2:0, Кецмановић је успео да узме наредна три поена и потом поведе са 5:4, пред два сервиса за ривала.
Пол је изједначио, стигао и до сет лопте, Кецмановић је спречио крај сета, али је Американац после девет поена за сервере направио мини-брејк и стекао нову сет лопту.
Кецмановић је опет одлично реаговао, отклонио опасност, али се она поново појавила, пред његова два сервиса. Првим је сет лопту неутралисао, другим дошао и до прве меч лопте коју је и искористио за 10:8 и велику победу!
Подсетимо, Кецмановић је у првом колу Аустралијан опена требало да се састане са Новаком Ђоковићем, али је најбољи тенисер света добио одлуку о укидању визе и депортацији из Аустралије.
Пласман у треће коло је Кецмановићу највећи успех у каријери на Гренд слем турнирима, пошто је претходно на сва четири стигао најдаље до друге рунде, а његов наредни ривал је 25. играч света, италијански тенисер Лоренцо Сонего.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СПОРТ
Млади Србин упутио обећање Ђоковићу: „Осветићемо те!“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала