- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Погрешна интерпретација“: Изетбеговић о предлогу Ердогана

© Tanjug / Dimitrije GollБошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић (архивска фотографија)
Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је да не постоји договор о одржавању састанка лидера три народа у Босни и Херцеговини са председницима Републике Турске и Републике Србије, и да је, како је навео, реч о погрешној интерпретацији.
„Ради се уствари о једној одавно договараној трилатерали између БиХ, Србије и Турске. БиХ ће представљати институције, а не представници странака или народа“, рекао је Изетбеговић поводом јучерашње изјаве турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.
Изетбеговић је, после седнице Колегијума СДА, додао да би та трилатерала требало да се деси ускоро и да ће БиХ представљати Председништво БиХ, пренео је портал „Кликс“.
Ердоган је у уторак, после разговора са председником Србије Александром Вучићем, новинарима у Анкари рекао да Турска жели да се после избора у Србији одржи заједнички састанак са тројним Председништвом БиХ у циљу очувања територијалног интегритета и целовитости БиХ, као и да би тај састанак са лидерима све три стране, Бошњака, Хрвата и Срба, могао да буде одржан у Београду или Истанбулу, подсећа Танјуг.
РЕГИОН
Шта ће Ердоган рећи Бакиру: Турска као адут у решавању кризе у Босни
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
РЕГИОН
Додик: Захвалан сам Вучићу и Ердогану што се залажу за поштовање Дејтонског споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала