- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски се обратио нацији: Не паничите због Русије

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски  - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски у свом обраћању нацији позвао је становнике земље да не паниче због вести о такозваној „руској претњи“.
Према речима Зеленског, информативни простор преплавиле су вести о могућем сукобу са Русијом који наводно може да почне „колико је сутра“. Он је позвао Украјинце да не паниче и да не верују лажним вестима.

„Рат траје већ осму годину, није време за паничење, ескалацију ситуације, прављење залиха хељде и шибица“, поручио је украјински лидер у видео-обраћању, објављеном на његовом званичном сајту.

Такође је позвао Украјинце, посебно старије, „да одахну и да се смире“, а медије да се не претварају у средства масовне хистерије.
Председник је истакао да Украјина не жели рат, али да увек треба да буде спремна за њега.

„Све знамо и на све смо спремни, али чинимо све да нам то не затреба. Предузимамо све како би смо то решили дипломатским путем. Шта је вама чинити? Само једно – останите мирни“, поручио је Зеленски.

Он је истакао да земља стално јача своје одбрамбене способности, те да је њена војска свакодневно спремна на све.
Украјина се, додао је Зеленски, ослања само на себе, јер има достојанство и понос, упркос великој подршци. Партнере је позвао да буду ефикасни на делима.
У последње време Запад оптужује Русију да наводно припрема инвазију на Украјину и да у прилог томе иде и чињеница је Москва значајно појачала војно присуство код граница Украјине. Русија одлучно одбацује те оптужбе као неосноване и опасне и истиче да војне снаге премешта на својој територији у складу са Уставом а да Запад све то користи као изговор за даље ширење на Исток.
Због тога је руски председник Владимир Путин затражио писане, правно обавезујуће, гаранције Запада да се неће даље ширити према руским границама и да у том делу Европе неће распоређивати наоружање.
Руски званичници из дана у дан изјављују да се руска војска налази на сопственој територији и, према томе, нико нема право да поставља захтеве у вези са њеним кретањем.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
РУСИЈА
Ердоган позвао Путина и Зеленског у Турску да реше несугласице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала