- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страшни Рубљов разбио Литванца, следи двобој са Хрватом

© AP Photo / Frank Franklin IIАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се у треће коло Аустралијан опена, пошто је у три сета победио Литванца Рикардаса Берaнкиса - 6:4, 6:2, 6:0. Наредна препрека биће му Хрват Марин Чилић који је елиминисао Норберта Гомбоса из Словачке.
Рубљов који је шести тенисер света у Мелбурну за сада игра фантастичан тенис, што се и видело на делу у дуелу са Литванцем којем није пружио прилику да га озбиљније угрози.
Све је било готово изузетно брзо, за само сат и 49 минута, а најава за то стигла је већ у првом гему, с обзиром на то да је фуриозни Рус сусрет отворио брејком.
Управо му је такав старт омогућио да лако дође до освојеног првог сета резултатом 6:4.
У наставку сусрет другог кола Аустралијан опен, Андреј Рубљов је био још убедљивији. У другом сету направио је два брејка, а поново је у првом гему украо Беранкису сервис. Исто је учинио и у петом гему, да би на крају славио са убедљвих 6:2.
Шта тек рећи за трећи сет који је Рус освојио без изгубљеног гема, крунисаног са три брејка за свега 34 минута. Није се практично поштено ни ознојио, а већ је био у трећем колу првог овосезонског Гренд слем турнира.
Наредни ривал Рубљову биће Хрват Марин Чилић који је после четири сета елинисао квалификанта Норберта Гомбоса из Словачке резултатом 6:2, 6:3, 3:6, 7:6.
У мечу који је трајао два сата и 41 минут, Чилић је демонстрирао одличан тенис и заслужено је изборио пласман у треће коло. Хрват који је тренутно 27. рекет света, у првом сету је у два наврата успео да направи брејк.
У другом сету направио је брејк у другом гему, испоставиће се да је то било довољно за освајање другог сета. Ипак, Гомбос је успео да се врати у трећем сету и да слави, али је на крају Чилић на искуство решио четврти сет у своју корист и пласирао се у треће коло Аустралијан опена, где га чека тежак задатак јер удара на петог носиоца.
Oд 09.00 по нашем времену на терећ ће још један Рус, у питању је Данил Медведев који ће одмерити снаге са домаћим такмичаром Ником Кирјосом, а сва дешавања са тог сусрета моћи ћете да пратите уживо уз Спутњик спорт.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СПОРТ
Британци пишу: Ђоковић тужи Владу Аустралије – тражи 3,8 милиона евра
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СПОРТ
Федерални суд објаснио због чега је Ђоковић депортован из Аустралије
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Медведев се сетио Ђоковића и – „боцнуо“ Надала /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала