- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбили су милионе и добили хероја

© AP Photo / Rui VieiraСтивен Бергвајн
Стивен Бергвајн - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Фудбалери Тотенхема стигли су до победе над Лестером у гостима – 3:2 у 17. колу Премијер, а Стивен Бергвајн понео је епитет хероја јер је постигао два погодка у дубокој судијској надокнади. Холанђанин је погађао мрежу „лисица“ у 95. и 97. минуту и испоставило се да су Спарси донели праву одлуку када су одбили понуде Ајакса јер су добили хероја.
Тим који са клупе води Антонио Конте је у два наврата био приморан да јури резултат, али је на крају успео да однесе читав плен са незгодног гостовања на Кинг Пауер стадиону.
Бергвајн је често на маргинама код италијанског стручњака јер има паклену конкуренцију у нападу, пре свега је то место класичне деветке зацементирано за Харија Кејна, ту су још и Корејац Сон и Бразилац Мура, али кад год Холанђанин добије прилику максимално је искористи.
Овога пута Стивен Бергвајн ушао је у игру у 79. минуту уместо левог бека Серхија Регилона, што и не чуди јер је Тотенхем имао гол заостатка од 76. минут и на семафору је стајао резултат 2:1.
Искусни нападач за којег је Ајакс у јануару у два наврата нудио милионе и слао званичне понуде, успео је за свега 79 секунди двапут за затресе мрежу.
Прво је у 95. минуту матирао Каспера Шмајхела, да би на почетку 97. минута учинио исто, обезбедивши „певцима“ три велика и неочекивана бода за пето место на табели Премијер лиге са 36 бодова, док је Лестер десети са 25 освојених бодова.
Одлука клуба из Лондона да одбије милионе за свог резервног нападача, за којег су тражили од Ајакса далеко више новца –15 милиона, испоставила се као исправна, јер је Бергвајн човек које тренутно славе сви навијачи Тотенхема.
Дејан Мајес, селектор футсал репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Селектор открио циљ Србије на Европском првенству: Знамо шта желимо и можемо
Дуел током квалификационе утакмице за Светско првенство у Русији 2018. године између Србије и Републике Ирске - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
ФИФА одредила цене: Гледајте Србију у Катару за 61 долар, али ту је један услов...
Јаков Вулић  - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Јаков брани Србију у две униформе – и за Спутњик открива како је то могуће: „Многи су изненађени“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала