Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Ми се њих не плашимо“: Хоће ли Рио Тинто да тужи Србију?

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗахтев Рио тинта да се јаловиште пресели у најплоднији део Јадра због смањења трошкова
Захтев Рио тинта да се јаловиште пресели у најплоднији део Јадра због смањења трошкова - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић поручила је вечерас поводом одлуке коју је донела влада, да се Влада Србије не плаши Рио Тинта и да је влада донела коначну одлуку - да стави тачку на пројекат Јадар.
"Ми се Рио Тинта не плашимо, ми смо овде због нашег народа и наше земље, нека раде (Рио Тинто) ста мисле да је најбоље да раде, ово је коначна одлука владе. Мислим да је та одлука исправна и да још једном говори о томе да слушамо наш народ и да је наш посао да зашитимо интерес народа. И када мислимо нешто другачије да грађани знају да ћемо их саслушати и ставити тачку ако они нису за нешто", истакла је Брнабићева.
На питање новинара да ли ће можда Рио Тинто тужити Србију и тражити одштету и како види саопштење те компаније од пре неколико сати у којем је изразила забринутост и навела да остаје посвећена реализацији пројекта и да ли је влада контактирала Рио Тинто, премијерка је рекла да би волела да је Рио Тинто показао забринутост раније и да су били отворенији за комуникацију и са представницима медија и са народом који тамо живи.
Истакла је да је Рио Тинто требало да разговара о томе са грађанима шта представља тај пројекат и које су користи, као и да одговарају на њихова питања.
"То нису радили и то могу да кажем чиста образа. Рекла сам им више пута да то морају да поправе, али то се није десило", навела је премијерка.
Казала је да је Рио Тинто послао председнику Вучићу у поподневним часовима један допис и додала да ова власт није довела Рио Тинто у Србију, као и да је ова власт покушала да уради оно што је најбоље за грађане.
На питање да ли очекује да Рио Тинто тужи државу, премијерка је рекла да не би сада улазила у то и да је њој било најважније да се заврши са тим, као и да би волела да сада своје слободно време посвети неким другим стварима, као и на страначке активности.
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
СРБИЈА
Влада одлучила: Поништени сви акти о Рио Тинту - пројекат Јадар више не постоји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала