- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миша је срушио и Американца – за себе и Новака: „Нису сви на истој страни“

© AP Photo / Tertius PickardМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, направио је највећи успех у каријери пласманом у треће коло Аустралијан опена, а након победе говорио је о томе шта се променило по његовом доласку у Мелбурн.
Миомир Кецмановић је дао обећање да ће се борити за Новака Ђоковића и то сада одржава, с обзиром на пласман у треће коло првог Гренд слема у сезони.
После маратонског меча савладао је Томија Пола, а након победе истакао је да је у ову сезону ушао много спремније него у претходну.
„Добро сам, нисам се пуно истрошио иако је био напоран меч. Овога пута сам спреман, спремио сам се кондиционо, не падају ми тешко овакви мечеви. Радио сам на свему, сада се све поклопило када је највише требало. Поен, два да је отишао контра играо би се сигурно четврти или пет сет“, истакао је Кецмановић.
На питање новинара Спутњика које се тицало притиска који носи до сада највећи успех у каријери, популарни Миша је објаснио да му је сада лакше када је прошао то до сада „баксузно“ друго коло.
„У глави ми је, играм већ три године на Гренд слемовима, стално сам губио у другом колу. Мало ми је пао камен са срца да сам напокон успео да се пробијем и уђем у треће коло“, објаснио је Кецмановић.
Наредни противник српског тенисера биће изузетно талентовани Лоренцо Сонего који је славио у претходна два међусобна дуела, међутим Кецмановић сада има решење за Италијана.
„Сонего може да одигра добро, али се моја игра разликује раније и сада. Мислим да ће сада бити потпуно другачији него тај од пре две године. Сада сам боље спреман, другачије размишљам на терену, мислим да могу да победим ако будем играо добро. Неће бити лако, али кад сам дошао овде могу и даље“, има самопоуздања Кецмановић.
Кецмановић је подсећен и на случај Новака Ђоковића који је упоређен са ситуацијом Николе Пилића из 1973. године када је од стране Југославије суспендован са свих такмичења.
Уз Пилића је стало 72 тенисера, али је тешко пронаћи ту бројку колега када је у питању подршка Новаку.

„Нема солидарности, нису сви играчи на истој страни. Овде нас има 128 на турниру. Доста играча зависи од оваквих турнира и једноставно не желе да изгубе то зарад неког ко можда не деле исто мишљење, можда га и не воле. Док се не промени да слабије рангирани имају више права, до тога не може да дође“, објаснио је Кецмановић.

Српски тенисер истакао је да је много радио на својој игри, а да је томе највише допринео Давид Налбадијан, његов тренер.
„Претходна година је била баш тешка, доста ствари није ишло како сам замислио. Али, можда се сада све враћа, доста сам побољшао и физику и другачије улазим, са новом вером и жељом да исправим прошлу годину и да се докажем да припадам ту. Давид је највише утицао на то. Променио је то код мене, имао сам једноличну игру и нисам имао кад нешто не иде на шта друго да се ослоним. Имам више планова сада“, јасно је истакао Кецмановић.
За крај се српски тенисер захвалио публици.
„Публика је феноменална, драго ми је што долазе, значи подршка“, закључио је Миомир Кецмановић.
Новак Ђоковић у авиону - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Аустралијанци ће у четвртак објаснити зашто је Ђоковић депортован
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Лајовић проговорио о херојском чину и застави Србије у Мелбурну: „Позитивне реакције“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
Надал лако „прескочио“ Немца и пласирао се у треће коло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала