Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштинске институције преузеле ски-центар Брезовица

© Flickr / David BaileyИнекс ски-центар Брезовица”, поред три хотела за смештај, има и девет жичара, са стазама до 2.500 метара надморске висине.
Инекс ски-центар Брезовица”, поред три хотела за смештај, има и девет жичара, са стазама до 2.500 метара надморске висине. - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Косовска агенција за приватизацију формирала је друштвено предузеће „Брезовица“, а са општином Штрпце изабрала нови Управни одбор и активирала га у постојећем ски-центру, у оквиру фискализације по законима које су донеле приштинске власти.
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти потврдио је да је друштвено предузеће „Брезовица“ почело да ради, пренео је РТС.
„Поздрављамо активирање друштвеног предузећа ‘Брезовица’, које је већ пуштено у рад, у пуној сагласности са правним системом Косова. Фискализација у оквиру закона и оснивање овог предузећа сматрани су као предуслови за отварање пута за инвестиције за овај веома важан туристички центар за Косово са великим потенцијалом“, навео је Курти током посете Агенције за приватизацију.
Општина Штрпце је прошле недеље саопштила да су стазе за скијаше и бордере већ неко време спремне и да је на Брезовици почела ски-сезона.
„Општинско руководство је заједно са новоименованим Управним одбором ски-центра ‘Брезовица’ последњих дана напорно радило на обезбеђивању свих потребних услова за почетак нове скијашке сезоне и њен несметан рад“, наведено је у саопштењу.
Kурти је поред формирања новог предузећа „Брезовица“, међу успехе новог одбора косовске агенције за приватизацију навео припрему завршне стратегије KАП-а, затим идентификацију имовине која се може пренети у такозвани „државни фонд“, те смањење трошкова, у износу од преко 2,6 милиона евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала