- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски царски град под снегом: Шетња Санкт Петербургом

© Sputnik / Алексей ДаничевСанкт Петербург
Санкт Петербург - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Санкт Петербург је одувек био и биће моћан туристички центар. Град свих руских царева, почев од Петра I. Два века је био престоница Руског царства. Град двораца, тргова и богате архитектуре. Зими због хладнијих дана град отвара врата свог унутрашњег богатства. Посетиоцима су на располагању музеји, храмови, позоришта.
У јануару је забава загарантована. Центар је посебно украшен, у позориштима је на репертоару свечани програм, на улицама се одржавају вашари и концерти, отварају се клизалишта.
У зимском периоду у Санкт Петербургу је углавном облачно са мање сунчаних дана. Чести су ветрови и падавине, а снег може брзо да се отопи. Рано пада мрак, док свиће веома касно. Зато је град осветљен са стотинама хиљада лампица, а туристи уживају у очаравајућој илуминацији архитектонских споменика.
Иако зима у Санкт Петербургу зна да буде неугодна за туристе због високе влажности ваздуха, јаких ветрова и променљивог времена, ипак овај царски град има посебну драж и у свако доба године нуди незаборавно искуство.
Унутрашњост продавнице Јелисејевски  - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
Подкаст
Ко су племићи који су оставили потомству најлепше продавнице у Петербургу и Москви | Моја Русија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала