- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Нове америчке санкције поново подижу гвоздену завесу

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
Нови нацрт америчких санкција Русији је деструктиван и поново ће подићи гвоздену завесу између две земље, изјавио је посланик Државне думе са Крима Михаил Шеремет.
„Санкције ће ставити тачку на сваки дијалог. То ће поделити наше народе. Да ли Американци заиста желе да касније лупају челом о затворена врата? Време је да Сједињене Америчке Државе престану да се држе деструктивног става. Њихове санкције ће подићи нову гвоздену завесу између наших земаља“, изјавио је Шеремет за Спутњик.
Према његовим речима, Русија има много више пријатеља него што Вашингтон мисли.
„Или ће бити дијалога, или ће се САД суочити са разорним последицама“, истакао је посланик.

Одговор реципрочан

Са своје стране, члан Одбора за међународне послове Државне думе Дмитриј Белик сматра да, уколико се усвоји нови пакет америчких санкција, одговор Москве ће бити реципрочан.

„Одговор ће, без сумње, бити реципрочан: задржавамо право да прекинемо дипломатске односе са свим земљама које се придруже овом пакету санкција“, нагласио је Белик.

Амерички републикански конгресмен Џим Бенкс представио је нови нацрт санкција Русији. Нацрт је унет 19. јануара. Његову иницијативу подржало је још 38 конгресмена. Истовремено, према писању листа „Вашингтон пост“, санкције ће се тицати руских званичника, припадника безбедносних служби, бизнисмена и новинара. Осим тога, предлаже се увођење мера против гасовода „Северни ток 2“ и прекидање дијалога о стратешкој стабилности све док је Крим руски.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала