Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У недељу понављање референдума на девет гласачких места у Србији

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеферендум о промени Устава Србије
Референдум о промени Устава Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
Пратите нас
На девет гласачких места у Србији биће поновљено гласање за референдум о промени Устава, у делу који се односи на правосуђе, јер на тим местима није могао да се утврди резултат или је резултат био поништен, речено је на седници Републичке изборне комисије (РИК).
Председник РИК-а Владимир Димитријевић изјавио је да ће се поновљено гласање одржати у недељу, 23. јануара, од 7 до 20 часова.
Како је навео, гласање на референдуму биће поновљено на гласачком месту број 16 у Петровцу на Млави, на гласачким местима број 10, 20, 22 и 38 у Трстенику, на гласачком месту 43 у Бачкој Тополи, на гласачком месту број 33 у Градској општини Пантелеј у Нишу, на гласачком месту 47 у Чачку и на гласачком месту 31 у Пожаревцу.
Димитријевић је истакао да ће одбори образовани на тим гласачким местима бити распуштени и да ће бити формирани нови.
На поновљеном референдуму биће одштампано укупно 7.750 гласачких листића за 7.711 гласача.
Истовремено, члан РИК-а Вељко Одаловић саопштио је да је синоћ око 21 час изборни материјал за референдум, који је био заплењен на Косову и Метохији, враћен и предат Службеном гласнику.
Председник РИК-а изразио је наду да се то неће догодити и током предстојећих избора за председника Републике и парламентарне изборе.
Иначе, на данашњој седници чланови РИК-а одбацили су све приговоре јер нису поднети у благовременом року или зато што их није поднело овлашћено лице, а неки од разлога били су и то што је предмет приговора био неоснован за разматрање, пренео је Танјуг.
Према последњим информацијама Републичке изборне комисије о резултатима референдума, обрађено је 99,89 одсто гласачких места, а од тога је за „да“ гласало 59,59 одсто, а за „не“ 39,38 одсто гласача.
Референдум о промени Устава Србије - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2022
СРБИЈА
Измене Устава Србије усвојене на референдуму
Референдум о промени Устава Србије - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СРБИЈА
Петковић: Борићемо се да се на Косову и Метохији одрже избори 3. априла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала